Matematik

Undersøg om funktion g(x) er stamfunktion til f(x)

13. april 2013 af Kbrondby - Niveau: B-niveau

Hejsa igen folkens

 

Jeg sidder med endnu en integralopgave. 

 

Opgaven lyder følgende: 

 

Undersøg, om funktionen g(x)=4+2x+x^5 er en stamfunktion til funktionen f(x)=3+5x^4

 

Skal jeg forstå det sådan at, man skal undersøge om g(x) er integeret udgave af f(x)? 

 

Jeg håber er en ved hvordan sådan en type opgave skal løses :) 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2013 af peter lind

Differentier g(x) og se efter om resultatet bliver f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2013 af lvr34 (Slettet)

g(x) er en stamfunktion til f(x), såfremt g'(x) = f(x)


Svar #3
13. april 2013 af Kbrondby

Okay superb. 

 

Tak for de hurtige svar :) 


Skriv et svar til: Undersøg om funktion g(x) er stamfunktion til f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.