Matematik

Integral opgave - hjælp!

14. april 2013 af Fiiiin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.. 

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg ikke helt ved hvordan den skal løses. 

Jeg vil derfor gerne høre om der nogle der kan finde ud af at løse dem. 

Det drejer sig om opgave 2 (Jacuzzi-badekar opgave) og 3 (Anlæg af sti) 

- Opgaverne er vedhæftet!

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

2

Kan du tegne badekaret?

Opgaven går ud på at finde arealet afgrænset af f og g så siden f ligger øverst tager du integralet af f minus int. af g

så A = F(1)-F(-1)  -  G(1) + G(-1) hvor F,G er stamfunktioner hhv. til f og g.

Edit:

Volumen fås med at gange med højden og for den lidt sværere løses lignignen: 0.7m = A*h for h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

3.

a)

Du skal lave regression med et 3. gradspolynomium som model på de 4 punkter

b)

Det er det samme som ovenstående opgave, bortset fra at du skal starte med at finde linjens ligning og så de første 2 skæringer mellem polynomiet og linjens 1.koordinater skal erstatte -1 og 1(se tegning)

c) nu er det skæring 2 og 3's x-koordinater, der skal erstatte -1 og 1 og linjen er øverst.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2013 af Stats

i opgave 2 beregner du 

Derefter skal du finde ud af hvad hvor høj jacuzzien skal være:

løs ligning med hensyn til k.....

I opgave 3 skal du
a)

b)
Find skæringspunkterne mellem linjen og 3 gradspolynomiet, du vil få løsningerne x={x1, x2, x3}

hvor k er stiens bredde. og næsten det samme gør du i opgave c

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Integral opgave - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.