Matematik

Bestem bygningens højde og bredde

16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser kontorbygningen Berliner Bogen i Hamburg. Bygningens tværsnit har form
som en parabel, der er vist som en rød kurve på figuren.
Det oplyses, at den røde kurve i det viste koordinatsystem har ligningen
y = −(1/35) x2 + 35
hvor x og y er målt i meter.
a) Bestem bygningens højde og bredde.
b) Bestem arealet af det viste tværsnit af bygningen. Se opgave 9 http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110526%20hfe111_MAT_B.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af peter lind

Højde: Indsæt x=0

Bredde. Indsæt y=0

Areal ∫ydx


Svar #2
16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Mange tak :)


Svar #3
16. april 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Hvis du har regnet den ud, hvad får du så bredden til?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2013 af elgon (Slettet)

Bredden (y=0);

0 = - (1/35)x2 + 35

x1 = 35 V x2 = -35

Da det er et koordinatsystem betyder det ikke noget, at det ene skæringspunkt med x er negativt. Bredden er afstanden mellem x1 og X2. Det vil sige, at afstanden i dette tilfælde er 35 + 35, hvilket er 70m.

Bredden = 70m

Højden (x=0)

y = -(1/35)02 + 35

y = 35

Højden = 35m


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2013 af Chipsmand (Slettet)

Har du fået lavet opgave B i dette stykke?


Skriv et svar til: Bestem bygningens højde og bredde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.