Matematik

Lineær funktion eller eksponentiel funktion?

20. april 2013 af dittekat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en matematikaflevering hvor jeg skal finde en forskrift.

Jeg har disse værdier:
x = 2, 3, 6, 11,
f(x) = 5, 10, 37, 122.

Vi har KUN haft om lineærfunktioner, men da jeg tegner kordinaterne ind og vælger et punk A og B (altså jeg er i gang med at finde forskrift for en lineær funktion). Problemet er at jeg synes at værdierne afviger lige lovligt meget fra ''linjen'', er det en måde jeg kan se om det er en lineær funktion eller eksponentiel funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af peter lind

Man kan lave regression på de data, Hvis du ikke har haft om det må du holde dig til den lineære funktion. Det kan iøvrigt også være et polynomium, potensfunktion eller noget helt tredje


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2013 af SuneChr

f(x) = x2 + 1


Skriv et svar til: Lineær funktion eller eksponentiel funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.