Matematik

Reducer og Ligning

21. april 2013 af Ttøsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med disse to opgaver, da jeg ikke har været specielt god til det.. og mangler hjælp nogen som kan vise og forklarer hvordan de skal løses? Det ville være skønt

Mvh

Løs ligningen:

5x+11=19x−17.

 

Reducér:
T2 −K2 +(T+K)2 −2KT.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen ved at isolere led med x på venstre side og tal p højre side.

Benyt en kvadratsætning til at reducere

T2 -K2 + (T+K)2 -2KT


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2013 af Stats

Regneregler for ligninger

1. Du må flytte et led over lighedstegnet ved at ændre fortegn.
2. Du må gange med samme konstant på venstre og højresiden af lighedstegnet.
3. Du må dividere med samme konstant på venstre og højresiden.

I dit eksempel;

5x+11=19x-17⇔             (ligningens form.)
11+17=19x-5x⇔             (konstanter på ventre side og x'er på højresiden) regl 1.
28=14x⇔                         (Vi reducere for overblikkets skyld)
28/14 = 14x/14⇔           (der divideres med 14 på hver side at lighedstegnet) regl 3
2=x                                    (Resultatet)

Reducering, og operatores heiraki:

1. rødder og potenser.
2. multiplikationer og divisioner.
3  addition og subtraktion.

Man skal lige huske på, at parenteser angiver, en anden rækkefølge end som givet.

Dit eksempel:

T2-K2+(T+K)2-2KT                 (Den rene form)
T2-K2+(T+K)(T+K)-2KT         (Parentesens Potens regnet først)
T2-K2+(T2+K2+2KT)-2KT     (Parentesens Potens er regnet)
T2-K2+T2+K2+2KT-2KT       (Plus parentes hæves)
2T2                                           (Rudeseret)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
22. april 2013 af Ttøsen (Slettet)

Tusind tak det giver meget mere mening! :)


Skriv et svar til: Reducer og Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.