Matematik

Trykket y afhænger lineært af temperaturen x

21. april 2013 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: B-niveau

HELP:


I en beholder er der luft, og sammenhørende værdier af luftens temperatur og tryk er i to tilfælde målt:

VEDHÆFTER TABELLEN HER


Trykket y afhænger lineært af temperaturen x.
Bestem forskrift for den funktion f, der beskriver sammenhængen mellem x og y, dvs. f(x) = y.

Er der tale om ligefrem proportionalitet? Den temperatur, der svarer til trykket 0, kaldes det absolutte nulpunkt. Bestem det absolutte nulpunkt.

Har stirret mig fuldstændig blind på hele min aflevering, og jeg kan ikke finde ud af noget mere ....

Help

Vedhæftet fil: Temperatur i.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en lineær sammenhæng

y = ax + b ,

hvor x er Celsius-temperaturen, og y er trykket.

Der er givet to datapunkter. Bestem a og b ud fra de to punkter.

Benyt så den fundne sammenhæng til at bestemme Celsiustemperaturen for det absolutte nulpunkt.


Svar #2
21. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hvad gør jeg når jeg har bestemt a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så skal man løse ligningen y = 0 .


Svar #4
21. april 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Så bare sætte 0 ind på y's plads og isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hjælp til overblikket  ;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Trykket y afhænger lineært af temperaturen x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.