Kemi

Beregning af PH

23. april 2013 af Thegenius1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg følgende:

a. (beregn pH i en blandning af 1 L vand og 1,0 mL 1,0 M saltsyre)

 

b.(Sammenlign med pH i de to oprindelige opløsninger)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

 

pH af  1 L H2O
25 oC:

             I rent vand
             [H3O+] = [ OH- ] = 10-7 M
             pH = -log([H3O+]) = -log(10-7) = 7

 

pH af 1,0 mL 1,0 M HCl
25 oC:

            pKs(HCl) = -7; stærk syre
            pH = -log([H3O+]) = -log(cs) = -log(1) = 0

 

pH af blanding af 1 L H2O og 1,0 mL 1,0 M HCl
25oC:
             nefter = nfør
             [H3O+] = c(HCl) • V(HCl) / Vfælles
             [H3O+] = (1,0 M) • (0,001 L) / (1,001 L) = 0,0009990 M

             pH = -log(0,0009990) = 3,00

 

 

 


       


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2013 af mathon

1,0 mL 1,0 M saltsyre
 indeholder
                            n(HCl) =  (0,001 L)
• (1 mol/L) = 0,001 mol HCl (aq)

blandingen
                            [H3O+] = n(HCl) / Vfælles = (0,001 mol) / (1,001 L) = 0,000999 M

                            pH = -log(0,000999 M) = 3,00
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af mathon

pH i oprindelige opløsninger


                                vand           HCl
                     pH         7                0


Svar #4
23. april 2013 af Thegenius1 (Slettet)

Forstår ikke lige dette:

 

I rent vand
             [H3O+] = [ OH- ] = 10-7 M
             pH = -log([H3O+]) = -log(10-7) = 7

 

pH af 1,0 mL 1,0 M HCl
25 oC:

            pKs(HCl) = -7; stærk syre
            pH = -log([H3O+]) = -log(cs) = -log(1) = 0


Skriv et svar til: Beregning af PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.