Fysik

mekanisk energi

23. april 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej jeg har en fysik opgave, som jeg har prøvet at løse men er gået i stå ved opgave b

 


Vi ser en bil, der vejer 1250 kg. Den kører med en hastighed på 80km/h. Med denne hastighed er den samlede modstandskraft, Fmodstand fra vind og vej 160 N. Den fremadrettet trækkraft på bilen betegner vi med Fmotor. Den samlede ydre kraft Fydre i kørselretning er så 

Fydre = Fmotor - Fmodstand

a) beregn motorkraften når bilen kører hen ad en vandret vej med en konstant hastighed på 80km/h

motorkræften har jeg fået til 160 N

 

b) bilen fortsætter med at køre hen ad en vandret vej. men nu øges motorkraften til 350 N mens bilen kører 200 m. beregn bilens sluthastighed.

jeg har regnet Fydre til 190 N og Aydre til 3800 J.

Nu ved jeg ikke, hvordan jeg skal komme videre

bilen kører nu op ad en bakke. Bakken er stejl med en stigning på 10 %. Det betyder, at for hver 10 m. stiger 1 m i lodret retning.

c) bilen kører 150 m op ad bakken. beregn stigningen i bilens potentielle energi.

d) antag at bilen kører op ad bakken med en konstant hastighed på 80km/h. beregn stigningen i bilens mekaniske energi når den har kørt 150 m op ad bakken.

 

Håber der er nogen, som kan hjælpe mig med opgave b, c og d

Det skal helst ikke være så kompliceret, da jeg ikke er god til fysik.

 

PÅ forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af peter lind

b) Find accelerationen a. Brug s=½a*t2+v0t til at finde tiden og dernæst v=a*t+v0t til at findes sluthastigheden. Alternativt brug at den udre krafts arbejde er tilvæksen i kinetisk energi

c) find den lodrette højde og brug denne til at finde tilvæksten i potentiel energi-

d) Da hastigheden er konstant er tilvæksten i mekanisk energi lig med tilvæksten i potentiel energi


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af mathon

b)
                        a = F / m = (190 kg
·m/s2) / (1250 kg) = 0,152 m/s2

                        2aΔs = v2 - vo2

                        v = (vo2 + 2aΔs)1/2 = (( 22,222m/s)2 + 2 • (0,152 m/s2) • (200 m))0,5 = 23,55 m/s = 84,8 km/h
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af mathon

c)

               α = tan-1(0,1) = 5,71º        

               ΔEpot = m • g • (150 m) • sin(5,71º ) = (1250 kg) • (9,81 N/kg) • (150 m) • sin(5,71º ) ≈ 183025 J


Svar #4
23. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

til udregning af opgave b skal man ikke bruge denne formel:

1/2 * m * v22 + m * g * h2 = 1/2 * m * v12  + m * g * h1 + Aydre


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2013 af mathon

d)

              ΔEmek = ΔEpot = 183,025 kJ


Svar #6
23. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

Jeg forstår ikke dine udregninger,da vi jeg ikke har lært om de formler i bruger 


Skriv et svar til: mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.