Matematik

højde og radius af cylinder

24. april 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der vil hjælpe med vedlagte opgave. På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af peter lind

Se på den indskrevne trekant. Brug pytagoras til at vise formlen.

Indsæt den fundne værdi for radius i rumfangsformlen. Det giver rumganget som en funktion af den ene variable h. Brug differentialregning til at finde hvornår rumfanget er størst mulig 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2013 af Krabasken (Slettet)

(h/2)^2 + r^2 = 2.............(h^2)/4 = 3 - r^2.............h^2 = 12 - 4r^2
 

h = √(12 - 4r^2)

-------------------------------------------
 

V(r) = pi * r^2 *√(12-4r^2)
 

V'(r) = 4 * pi * r *√(3-r^2) - 2 * pi * r^3 / √(3-r^2) sættes = 0
 

r = ?
 


Skriv et svar til: højde og radius af cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.