Matematik

Hjælp til procentvis regning

28. april 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Jeg har fået følgende opgave:

En familie udskifter sin minivindmølle med en ny, hvor vingelængden er 25% større end på den gamle mølle. Hvor mange procent større er den nye minivindmølles årlige produktion af kWh større end den gamle mølles produktion?

Formlen ser således ud:

E = 0,14 * x^2

 

Er der nogen som kan hjælpe? Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af trunzze

Jeg mener at det regnes således:

Der er en potensudvikling^y= b*^xa, hvor der gælder at når x ganges med k ganges y med ka.

k er proncentstigningen altså 1,24 (100 % + 25%)

 

E=1,242

Trækker du 1 fra tallet og ganger det med 100 får du stigningen i procent. Altså:

 

E=((1,242)-1) *100%

 


Skriv et svar til: Hjælp til procentvis regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.