Matematik

Rente

28. april 2013 af sandrakoo (Slettet)

1. En person indsætter 30000 kr med en fast årlig rente 2,3%, hvad er beløbet efter fire år? Kan det her jeg har lavet passe?

30000 * (1+0,023)^4 = 32856,68 kr

2. Hvor mange år går der i alt før beløbet er oppe på 35000?:

Hvordan laver man den?

 

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af mathon

 

                      35 000 = 30 000 • 1,023n

                            1,023n  =  (7/6)    

                      log(1,023) • n = log(7/6)  

                 n = log(7/6) / log(1,023)

  


Svar #2
28. april 2013 af sandrakoo (Slettet)

#1


 

                      35 000 = 30 000 • 1,023n

                            1,023n  =  (7/6)    

                      log(1,023) • n = log(7/6)  

                 n = log(7/6) / log(1,023)

  Den regnemåde er jeg ikke bekendt med.. men jeg prøver den da lige.


Svar #3
28. april 2013 af sandrakoo (Slettet)

Er min 1'er rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.