Kemi

Beregning af stofmængde OH- = H3O+

29. april 2013 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. I forbindelse med en rapport om "Eddikesyreindholdet i hysholdningseddike" har vi fået til at opgave at lave nogle beregninger. En af spørgsmålene lyder:

Beregn Stofmængde OH- = Stofmængde H3O +.

Nogle fakta/ noterede observationer under forsøget inkluderer bla.

Med pipette afmåles 2,00 mL husholdningseddikke.

Buretten fyldes med 0,100 M natriumhydroxid

Reaktionsskemaet ser sådan ud:

CH3COOH(aq) + OH- --> CH3COO-(aq) + H2

Og med vores natriumhydroxid tilsat til blandingen:

CH3COOH(aq) + NaOH-(aq) --> CH3COONa(aq)+H2O(l)

Hvis der er nogle, der kan forklare hvad H3O står for, og hvordan jeg skal beregne H3O's stofmængde, volume og Mol/L ville jeg være meget taknemmelig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Titrerede du eddikesyre med NaOH?

Kender du volumen forbrugt NaOH eller c(CH3COOH)?

I ækvivalenspunktet gælder

                                                   n(CH3COOH) = n(NaOH)


Svar #2
29. april 2013 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Ja jeg titrede eddikesyre med NaOH. Vi  tilsatte i gennemsnit 17,95 mL NaOH for at nå over ækvivalenspunktet, altså at indikatoren gjorde uslag. 

Jeg her derefter beregnet stofmængden af natriumhydroxid til at være 0.001795 mol med c = n/V formlen. 

Denne opgave jeg er ved nu, skal jeg altså finde.

Stofmængde OH- = stofmængde H3O= ......................... mol

Jeg har valgt at lave et reaktionsskema, og for OH- har jeg regnet:

c                  0,100 Mol/L

V                  0,01795 L

n                  0,001795 mol

Men jeg kan ikke regne ud hvad jeg skal gøre for H3O+

Måske er det slet ikke nødvendigt at lave et reaktionsskema? Jeg er lidt på bar bund i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

... hvad er det, du skal finde?

 

                                              CH3COOH     +     OH-     ----->     CH3COO-     +     H2O
ækvivalente mængder               1 mol              1 mol
 

                                                 n(CH3COOH)      =      n(NaOH)
                                c(CH3COOH)•V(CH3COOH) = c(NaOH)•V(NaOH)

   


Svar #4
29. april 2013 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Det står der ikke specifikt. Der står bare 

Stofmængde OH- = stofmængde H3O+  = ................... mol..


Skriv et svar til: Beregning af stofmængde OH- = H3O+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.