Matematik

Den hastighed, hvormed antallet af rødspætter i en bestemt population ændrer sig..

30. april 2013 af vghf1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen,

Jeg sidder med følgende opgave i en matematik aflevering, som desuden også findes på s. 73 i "Gyldendals Gymnasiematematik" Arbejdsbog B2:

 

Den hastighed, hvormed antallet af rødspætter i en bestemt population ændrer sig, er givet ved f(t)=4200•e^(-0,3t), hvor tiden t måles i år, og f(t) måles i antal rødspætter pr. år.

a) Hvor meget voksede antallet af rødspætter i løbet af de første to år?
b) Hvor lang tid går der, før antallet af rødspætter er vokset med i alt 12000?

 

Når jeg indsætter 2 på t's plads får jeg antallet af rødspætter til at være 2305, og i opg. b får jeg svaret til -3,4..

Problemet er at facit i bogen siger ca. 6300 fisk, og ca. 6,5 år (årstallet kan under alle omstændigheder ikke være negativ)

 

På forhånd, Tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af peter lind

Der er noget galt med din funktion. Den er nemlig aftagende, så der må være noget du har misforstået. Kan du ikke levere teksten ordret


Svar #2
30. april 2013 af vghf1994 (Slettet)

Har kopieret fra opgavebeskrivelsen :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af peter lind

Kan vi ikke få hele teksten i opgaven ordret


Svar #4
30. april 2013 af vghf1994 (Slettet)

Opgave 2061: Den hastighed, hvormed antallet af rødspætter i en bestemt population ændrer sig, er givet ved f(t)=4200•e^(-0,3t), hvor tiden t måles i år, og f(t) måles i antal rødspætter pr. år.

a) Hvor meget voksede antallet af rødspætter i løbet af de første to år?
b) Hvor lang tid går der, før antallet af rødspætter er vokset med i alt 12000?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2013 af peter lind

a) Der er en forveksling med antallet rødspætter og væksthastigheden. Det er vækstahastigheden, der kendes så svaret på a) er ∫02f(t)dt

b) Løs ligningen ∫0tf(x)dx = 12000


Skriv et svar til: Den hastighed, hvormed antallet af rødspætter i en bestemt population ændrer sig..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.