Fysik

Antal mol i 1cm^3

12. oktober 2005 af drip (Slettet)
Hej!

Jeg er kommet ud for denne opgave:
Beregn molekylemængden i mol i en 1cm^3 atmosfærisk luft ved trykket 1 atm og temperaturen 20C. Benyt idealgasligningen.

p*V=n*R*T

Hvordan kan jeg udregne det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2005 af frodo (Slettet)

du indsætter i idealgasligningen!
p=kendt
V=kendt
T=kendt
R=kendt
n=ubekendt

1 ligning med 1 ubekendt. Herligt. Den kan vi løse!

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2005 af iB (Slettet)

Hvad vejer luft, og hvad er dets molare masse?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2005 af frodo (Slettet)

#2: den går vist ikke, da der specifikt står at idealgasligningen skal anvendes

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2005 af iB (Slettet)

...kan du bruge til kontrol ;)

Svar #5
12. oktober 2005 af drip (Slettet)

Hvordan skal det så udregnes?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2005 af frodo (Slettet)

n=p*V/(R*T)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2005 af frodo (Slettet)

elementær omformning af formler

Svar #8
12. oktober 2005 af drip (Slettet)

Jamen, mit problem ligger ved R. Hvordan skal den skrives op?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#8:
R er den molare gaskonstant. Den kan slås op i et tabelværk.

//Epsilon

Skriv et svar til: Antal mol i 1cm^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.