Kemi
udregning af stofmængde.
12. oktober 2005 af
Mikziel (Slettet)
Hej SP.
Jeg kender følgende to formler til beregning af stofmængde (n)
n=c*V
n=m/M
Men jeg er ikke klar over hvilken en jeg skal bruge, eller om jeg skal bruge en hel anden,
Opgaven lyder:
Følgende reaktionsskema er givet:
2 C2H5OH + O2 --> 2 CH3CHO + 2 H2O
Man ønsker at fremstille 2,0 L CH3CHO med massefylden 0,783 g/mL.
b) Hvor mange kg C2H5OH skal teoretisk anvendes?
udregnet til 1,566kg
c) Hvor mange liter O2 (20˚C, 1 atm.) skal teoretisk anvendes?
jeg er klar over at volumen skal udregnes vha idealgasligningen, men jeg mangler stofmængden n, og mit spørgsmål går derfor på, hvordan udrenger jeg den?
Håber der er hjælp at hente
\\\\Mikziel
Jeg kender følgende to formler til beregning af stofmængde (n)
n=c*V
n=m/M
Men jeg er ikke klar over hvilken en jeg skal bruge, eller om jeg skal bruge en hel anden,
Opgaven lyder:
Følgende reaktionsskema er givet:
2 C2H5OH + O2 --> 2 CH3CHO + 2 H2O
Man ønsker at fremstille 2,0 L CH3CHO med massefylden 0,783 g/mL.
b) Hvor mange kg C2H5OH skal teoretisk anvendes?
udregnet til 1,566kg
c) Hvor mange liter O2 (20˚C, 1 atm.) skal teoretisk anvendes?
jeg er klar over at volumen skal udregnes vha idealgasligningen, men jeg mangler stofmængden n, og mit spørgsmål går derfor på, hvordan udrenger jeg den?
Håber der er hjælp at hente
\\\\Mikziel
Svar #1
12. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Stofmængden af CH3CHO:
n(CH3CHO) = m(CH3CHO)/M(CH3CHO) = (rho*V)/M(CH3CHO),
Den molare masse slås ganske enkelt op i et tabelværk. De (teorerisk) ækvivalente stofmængder af C2H5OH hhv. O2 bestemmes i henhold til koefficienterne i det afstemte reaktionsskema.
//Epsilon
n(CH3CHO) = m(CH3CHO)/M(CH3CHO) = (rho*V)/M(CH3CHO),
Den molare masse slås ganske enkelt op i et tabelværk. De (teorerisk) ækvivalente stofmængder af C2H5OH hhv. O2 bestemmes i henhold til koefficienterne i det afstemte reaktionsskema.
//Epsilon
Skriv et svar til: udregning af stofmængde.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
