Matematik

Skæringspunkter mellem parabler

05. maj 2013 af viggo1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde skæringspunkter mellem 2 parabler: f(x) = x^2-6x+5 og g(x) = -x^2+8x-7. Jeg ved at de skal sættes lig hinanden, men hvad gør jeg for at fjerne -x^2 eller x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

Kan du starte med at flytte alt til højre eller venstre. Du ender med 0=et andet. Du kan derefter løse ligningen, som en almindelig andengradsligning..:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af mathon

skæringsbetingelse:

                                         x2 - 6x + 5 = -x2 + 8x - 7

                                         2x2 - 14x + 12 = 0

                                         x2 - 7x + 6 = 0

                                              x1 = 1      x2 = 6

som indsat i f(x) = y = x2 - 6x + 5
giver

                                         y1 = 12 - 61 + 5 = 0                   y1 = 62 - 66 + 5 = 5   

parabelskæringspunkter

                                          S1 = (1,0)         S2 = (6,5) 

 


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.