Matematik

En guldsmed skal lave en ring!

07. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej derude, jeg har en hjemmeopgave der lyder følgende - 

En guldsmed skal lave en guldring

Ringens tværsnit er to halvcirkler placeret ovenpå hinanden, så der er en glat flade ind mod fingeren. Den ene halvcirkel har en diameter på 1,8 mm og den anden halvcirkel har en diameter på 1,2mm
Hvor meget guld skal der bruges til at lave en ring der passer dig?

Jeg er godt og grundigt i tvivl om hvordan man regner det ud, så en hver form for hjælp vil være dejligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Find rumfanget og brug massefylden for guld.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Måske har du en tegning?


Svar #3
07. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

#1 
Du for det hele til at lyde så nemt..

#2
Ja, jeg har en tegning af hvordan den ser ud, Andersen. Men ikke flere mål hvis det er det du søger.

Uploader li et billede :)http://peecee.dk/upload/view/410338


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg har desværre ikke mulighed for at se det pågældende link.

Jeg forestiller mig, at ringen består af to toruser, den ene med en lille diameter på 1,2mm og stor diameter svarende til tykkelsen af din finger, mens den anden torus har en lille diameter på 1,8mm og stor diameter svarende til tykkelsen af din finger. Find det samlede rumfang af de to toruser.

Du skal selv vælge en passende tykkelse for din finger.


Svar #5
07. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

#4

Ligger du inde med formlen eller kunne du måske lave et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

En torus med lille radius r og stor radius R har rumfanget

V = (πr2) · 2πR = 2π2·r2·R .

Det svarer til rumfanget af en cylinder med samme tværsnit som torus-cirklen og med en højde svarende til center-cirklens omkreds.


Svar #7
07. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

#6
+ Omkreds af min finger og tykkelse?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der er to toruser. Den ene har r = (1/2)·1,2mm og R svarende til den halve tykkelse af din finger.

Den anden torus har r = (1/2)·1,8mm og R svarende til den samme halve fingertykkelse.


Svar #9
07. maj 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahh, forstår bedre nu, tak for hjælpen :) - skriver når jeg er kommet frem til noget.


Skriv et svar til: En guldsmed skal lave en ring!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.