Matematik

Matematik hjælp!

08. maj 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med opgave a i den vedhæftet fil. Håber i kan hjælpe mig! :) 

Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: Document1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af PeterValberg

a)

Arealet af hele pladen er:  Aplade = 2rh

Omkredsen af det skraverede, når der er klippet ud, er 6
hvilket giver:

2r + 2rπ = 6
h = 3 - rπ

Arealet af det skraverede (som en funktion af r) kan bestemmes som:

A(r) = 2rh - πr2
A(r) = 2r(3 - rπ) - πr2

reducér det udtryk, hvilket helst skulle give det samme, som i opgaveteksten.

b)

Bestem A'(r) og løs ligningen A'(r) = 0 hvilket giver dig den optimale værdi for r, som opgaven efterspørger

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Omkreds af metalstykket = tolodrette sider + 2 halvcirkler = 2*h+2* ½*2π*r = 6


Svar #4
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

Mange tak!!:D


Svar #5
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

Et spørgsmål til b, hvor jeg skal bestemme r: Jeg differentierer A(r)= 6*r -3 *π*rhvilet gav 0.. dette kan jeg da ikke sætte lig med 0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2013 af PeterValberg

A(r) = 6r - 3πr2

A'(r) = (6r - 3πr2)' = 6 - 6πr

A'(r) = 0
6 - 6πr = 0
r = 6/(6π) = 1/π ≈ 0,318

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

Tak!!:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2013 af PeterValberg

du har sikkert fået det til 0 fordi du i din beregning (med CAS-værktøj) har overset
at den uafhængige variabel hedder r og ikke x, som vi er "vant til".

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.