Fysik
hookes lov og harmonisk svingning
en ideal fjeder er defineret
som en fjeder, der opfylder
Hookes Lov
F = -k·y
hvoraf
m·a = -k·y
og
m·a = -k·y
dvs
d2y/dt = -(k/m)·y
og
y = A·sin(√(k/m)·t+φo) ER DER NOGEN DER KAN FORTÆLLE MIG HVORDAN MAN KOMMER FRA M*A=-K*Y TIL y = A·sin(√(k/m)·t+φo)? er dette et bevis på sammenhængen mellem hookes lov og harmonisk svingning? hvis ikke, hvordan kan man vise at der er en sammenhæng?
Svar #1
09. maj 2013 af peter lind
Hvis du har haft om differentialligninger kan du bruge dette til at løse differentialligningen. Alternativt kan du eftervise at den givne løsning opfylder differentialligningen
Svar #2
09. maj 2013 af lkjhvfd (Slettet)
viser dette sammenhængen mellem hookes lov og harmoniske svingninger?
Svar #3
09. maj 2013 af mathon
f ''(t) = -ω2 • f(t)
har den fuldstændige løsning
a•cos(ω•t) + b•sin(ω•t) = A•cos(ω•t - φo1) = A•sin(ω•t + φo)
specifikt:
m·a = -k·y
f ''(t) = -(k/m) • f(t)
f ''(t) = -√(k/m))2 • f(t)
med løsningen
f(t) = A•sin(√(k/m)•t + φo)
Svar #4
09. maj 2013 af lkjhvfd (Slettet)
hvis jeg har grafen for en harmonisk svingning, hvordan finder jeg fjederkonstanten?
Svar #5
09. maj 2013 af peter lind
Hvis du også har massen kan du af grafen finde svingtiden og dernæst bruge sammenhængen mellemass, svingningstid og k til at finde k
Skriv et svar til: hookes lov og harmonisk svingning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
