Matematik

Ligning

10. maj 2013 af Jessen133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1-(8-q) = 4q + 3 (3q-6)
 

Ved virkeligt ikke hvordan denne ligning skal løses, håber jeg kan få noget hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne og saml led med q på den ene side af lighedstegnet.

Det er samme fremgangsmåde som i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1340858

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1341054


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2013 af Engineering (Slettet)

1-(8-q) = 4q + 3 (3q-6)


Du må lige skrive hvis du ikke forstår nogle steps:

1+((-1)*8+(-1)*(-1)q)=4q+3(3q-6)

1+(-8+(-1)*(-1)q)=4q+3(3q-6)

1+(-8+1q)=4q+3(3q-6)

1-8+q=4q+3(3q-6)

-7+q=4q+3(3q-6)

-7+q=4q+(3*3q(-6)*3)

-7+q=4q+(9q(-6)*3)

-7+q=4q+(9q-18)

-7+q=4q+9q-18

-7+q=13q-18

-7+q-13q=13q-18-13q

-7+(-12)q=13q-18-(13q)

-7+(-12)q=-18

-7+(-12)q-(-7)=-18-(-7)

0+(-12)q=-18+7

(-12)q=-18+7

(-12)q=-11

(-12)q/-12=-11/-12

q=-11/-12

q=-11/-12=0.916


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2013 af samsamsamsam (Slettet)

1)        1-(8-q) = 4q + 3 (3q-6)

2)        1 - 8 + q = 4q + 9q-18

3)        -7 + q = 13q - 18

4)        -7 +18 = 13q - q

5)        11 = 12q

6)        11/12 = q


1) Jeg ophæver parentsene:
    venstre parents: Hver gang der står minus foran en parents skal man skrifte fortegn så minus bliver til plus og omvent. Derfor kommer der til at stå 8+q i dit tilfælde.

højre parents: jeg ganger 3 ind i parentsen dvs. 3·3q  -  3· 6 <=> 9q - 18


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#2 hvor kan en enkel ligning dog gøres besværlig


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2013 af Engineering (Slettet)

#4 Besværlig ? Eftersom han spørger om hvordan ligningen skal løses, skal der da også alle mellemregninger med, da jeg regner med der skal ”ALLE” steps med, når han jo ikke kan løse den!


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg kan da kun give mette48 ret i #4. Man kan også gøre det så "simpelt", at man ikke kan se skoven for bare træer. Til trods for den omstændelige udredning, når du ikke frem til det eksakte resultat på reduceret form, således som det er gjort i #3. Man må vel også gå ud fra, at elever på et gymnasialt niveau er i stand til at følge et niveau, der ligger lidt over børnehavestadiet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2013 af Engineering (Slettet)

#6
Copy-past fejl fra mit mat ark mente q=11/12 og ikke med - som fortegn. Men igen folk har aldrig været så uvidende og uintelligente som i vores dage, så man ved jo aldrig hvad med har og arbejde med. Så hvorfor ikke gardere sig helt, med et par ekstra udregninger.

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.