Matematik

Matematisk model..

12. maj 2013 af Lars195 (Slettet)

Jeg skal lave en matematisk udtryk som kan besteme længden af en tråd som vikles om en stang. 
Stangen er 4.1 cm lang, og trådens tykkelse er 0.130mm. 

Hvordan skal jeg kunne bestemme længden hvis jeg ved at der kun må være 1600 viklinger..
diameteren af stangen er 3.8 mm..

 

Da der på stangen kun kan være 315.385 viklinger pga. 4.1/0.0130 = 315.385, så bliver diameteren for hver 315.385 vikling 0.130mm tykkere.. 

Hvordan kan jeg skrive et udtryk som kan beregne den præcise længde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Længden af stangen er allerede givet til 4,1 cm


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2013 af mathon


   plads til antal vindinger i ét lag

                               N = (4,1 cm) / (0,013 cm) = 315,4 ≈ 315 lag-1

   til 1600 vindinger
   behøves
                               (1600) / (315 lag-1) = 5 lag


Svar #3
12. maj 2013 af Lars195 (Slettet)

Så det er bare beregne omkredsen af cylinderen 5 gange, hvor jeg for hvert lag ligger diameteren af tråden til?..

Hvad hvis vindingerne ikke bliver uniformt fordelt?.. vil længden så stadig være den samme.. 


Skriv et svar til: Matematisk model..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.