Matematik

Annunitetslåns formel, isolering af n

15. maj 2013 af zartashia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende formel jf. vedhæftet billede 

http://www.formel.dk/matematik/rentesregning/rentes3.gif

Jeg har problemer med at forstå den nederste del, dvs. hvordan man har fået isoleret n, dvs. y og g er forstået, det er blot isolering af n'et som jeg godt kunne tænke mig en step by step gennemgang af. 

Jeg håber at der er nogen som kan forklar meget detaljeret hvordan dette n isoleres. 

Mange tak. 

 

Vedhæftet fil: rentes3.gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

y = G * r / (1-(1+r)^-n)..........Vend bunden i vejret


1/y = (1-(1+r)^-n) / (G*r)...............gang med G*r
 

G*r/y = 1-(1+r)^-n............træk 1 fra på begge sider
 

-1 + G*r/y = -(1+r)^-n...............gang med -1 og vend ligningen
 

(1+r)^-n = 1-G*r/y................tag ln på begge sider
 

-n * ln(1+r) = ln(1-G*r/y)................divider med ln(1+r)
 

-n = ln(1-Gr/y) / ln(1+r).................gang med -1
 

n = -ln(1-Gr/y) / ln(1+r)

vupti  ;-)
 


Svar #2
16. maj 2013 af zartashia (Slettet)

tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Annunitetslåns formel, isolering af n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.