Matematik

Opstil lineær model

16. maj 2013 af Owens (Slettet)

Jeg er igang med noget opsamling, men jeg har fået proppet så meget ind i hovedet at selv de mest simple ting ikke giver mening...

 

Bestem en lineær model, når det oplyses, at befolkningstallet i 1911 var 1.003.076 og 1950 var 1.610.123.

Et svar og en forklaring ville være fornemt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af Engineering (Slettet)

År ud ad x-aksen

befolkningstalo ud ad y-aksen

1911 var 1.003.076 og 1950 var 1.610.123

y1=1.003.076 ⇔ y2=1.610.123

x1=0 (år 1911) ⇔ x2=39 (år 1950 altså 39 års forskel på de 2 årstal)

(x1,y1) = (0,1003076)

(x2,y2) = (39;1610123)

a = (y2-y1) / ((x2-x1)

Indsæt a og det ene koordinatsæt i ligningen y = ax + b for at finde b

y = ax + b


Skriv et svar til: Opstil lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.