Matematik

geometri

18. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

kan nogen hjælp mig, til at løs punkt b i opgaven er lidt i tvivl 

 

i en trekant ABC er lABl=8, lBCl=12 og lACl=16

 

a) bestem vinkel A:

a= cos^-1 ( 16^2+8^2-12^2 / 2*16*8)= 46,57

 

fodpunktet for højden fra B kaldes H 

b) bestem arealet af trekant ABH.

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af mathon

 

                  T = (1/4) • √(a2 - (b-c)2 )  •  √(b+c)2 - a2)

                  T = (1/4) • √(122 - (16-8)2 )  •  √(16+8)2 - 122) = 12√(15)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2013 af mathon

                     cos(A) = (11/16)


        |AD| = c • cos(A) = 8 • (11/16) = 5,5

        TABD = (1/2) • |AD| • c • sin(A) = (1/2) • 5,5 • 8 √(1 - cos2(A)) = 22 • √(1 - (11/16)2= (33/8) • √(15)


Svar #3
18. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.