Matematik

Help :D ligninger

19. maj 2013 af mariax2 (Slettet)

Løs ligningerne

 

1)

Log((2x+1)/10) = -1


2)

Ln(log(x)) = 1


3)

Log(ln(x)) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hvis log(a) = b, er a = 10b ,

og tilsvarende

hvis ln(a) = b, er a = eb .


Svar #2
19. maj 2013 af mariax2 (Slettet)

Forstår jeg nada af ::)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i det? Du bør vide, at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner, og tilsvarende, at log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner.

Ved ligningen

log((2x+1)/10) = -1

får man så, at

10log((2x+1)/10) = 10-1 , dvs.

(2x+1)/10 = 1/10 ,

og dermed 

2x+1 = 1 .

Løs nu selv videre.


Skriv et svar til: Help :D ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.