Matematik

Mundtlig eksam: Hjælp mig Please med nogle forkaringer.

20. maj 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal redegøre for enhedscirklen:

I enhedscirklen er der mange tricks og derfor beder jeg jer om hvis i kan fortælle nogen af dem.

En eksempel: Hvis vinklen er store end 90 grader er der en misforståelse med sinus. Der er også nogle trics med Cos og Tan. Der er flere.

Kan nogen skrive til mig så meget I kan om enhedscirklen. Hvad er kendetegn og hvad er vigtige om enhedscirclen.

Jeg har læst på nettet men har ikke forstået noget.
Please skriv nogle forklaringer.

Jeg håber at I skrive til mig.
Med venlig hilsen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Du skal prøve at tegne en enhedscirkel.  Tegn f.eks. vinklerne 70º og 110º. Hvad bliver sinus til disse vinkler ( aflæs ):  De bliver det samme !

Hvordan kan du så vide, hvilken vinkel der svarer til sinus( vinkel) = 0,94 ?

På samme måde kan du tegne to vinkler, hvor det er cosinus eller tangens, der bliver ambivalent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2013 af hesch (Slettet)

#1: PS:

Tegn en retvinklet trekant i enhedscirklen, således at cos og sin danner kateter i trekanten:

Du skal vise, at sin2(x) + cos2(x) = 1       ( brug Pythagoras, hypotenusens længde altid = 1 )

Vis, at  tan(x) = sin(x) / cos(x)                    ( ensvinklede trekanter, forholdsregning )

Altså gør brug af geometrien i enhedscirklen og vinkler.

Masser af billeder her:

https://www.google.dk/search?hl=da&gs_rn=14&gs_ri=psy-ab&tok=bVFQBLOX4jzi1hi0C0zgrw&cp=6&gs_id=ad&xhr=t&q=sin+cos+tan&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.46751780,d.bGE&biw=1366&bih=665&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Tx6aUYW6JYPV4gTnr4H4AQ#um=1&hl=da&tbm=isch&sa=1&q=sin+cos+tan&oq=sin+cos+tan&gs_l=img.12...0.0.0.55722.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c..14.img.5JwGmsWBpkc&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.46751780,d.bGE&fp=c8c099b0d2d15c4b&biw=1366&bih=665


Skriv et svar til: Mundtlig eksam: Hjælp mig Please med nogle forkaringer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.