Kemi

Bestemmelse af ligevægtskonstant

21. maj 2013 af sandrella (Slettet)

For methan (CH4) ved 298 K er standard dannelsesenthalpien ΔfusHθ(CH4,g) = -74,85 kJ mol-1 og standard dannelsesentropien ΔfusSθ(CH4,g) = -80,67 J K-1 mol-1. Bestem ligevægtskonstant K(298K) ved 298 K for dissociationsreaktionen af methan, CH4(g) <--> C(s) + H2(g).

Reaktionen er den omvendte af dannelsesreaktionen. Derfor,

ΔrG = -ΔfGθ= -(ΔfHθ - TΔfSθ)

Når jeg taster det ind får jeg -23964

Facit giver 50 kJ mol-1 ???


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.