Matematik

Hjæææælp!! enkelt sandsynlighedsfordeling

21. maj 2013 af Hejsa92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan enkelt sandsynlighedsfordeling blive kaldt for ligefordeling ?

Og er der formel til enkelt sandsynlighedsfordeling ? 

 

og hvordan kan man udregne denne formel f(x)=P(X=3)=(8¦3)(10¦2)/((18¦5) )=0,29412  på lommeregneren ti-89 ... 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregningsopgaven kan beregnes i Excel ved

= COMBIN(8,3)*COMBIN(10,2)/COMBIN(18,5)

Manuelt beregnet har man

P(X=3) = 8!/(3!·5!) · 10!/(2!·8!) ·5!·13!/18!

              = 8·7·6/(3·2) · 10·9/2 · 5·4·3·2/(18·17·16·15·14)

              = 8·7·5·9 · 5·4·3·2/(18·17·16·15·14)

              = 5/17

              = 0,294118


Svar #2
21. maj 2013 af Hejsa92 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) 

 

Har du kendskab til enkelt sandsynlighedsfordeling ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

-


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det skal det da netop ikke være, for man dividerer jo med (185) . Derfor ganges der med 5! og med 13!, og der divideres med 18!.

(OK kommentaren i #3 forsvandt igen).


Svar #5
21. maj 2013 af Hejsa92 (Slettet)

forstod ikke lige hvad du sagde nej til .. :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Som angivet var det til det, der engang stod i #3.


Svar #7
21. maj 2013 af Hejsa92 (Slettet)

når okey ... men du har ikke en formel til enkelt sandsynlighedsfordeling ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, jeg kender ikke det udtryk. Du ved bedst selv, i hvilken sammenhæng det udtryk forekommer.


Svar #9
21. maj 2013 af Hejsa92 (Slettet)

Altså det der står om enkelt sandsynlighed er :

Enkel sandsynlighedsregning kan løses med sund fornuft fx ved anvendelse af chancetræ eller have kendskab til sandsynlighedsregningens mest grundlæggende begreber.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Her betyder "enkel" simpel. Det er en erklæring om, at simple opgaver i sandsynlighedsregning kan løses ved at benytte sund fornuft. Der tænkes sikkert på opgaver med kast med en normal terning eller med en mønt. Hvis der er n forskellige udfald, der hver har samme sandsynlighed, vil hvert udfald have sandsynligheden 1/n .


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. maj 2013 af Singlefyren (Slettet)

Generelt anvender man P = gunstige/mulige kombinationer

På lommeregneren ti89 findes K( , ) som ncr( , )

 


Skriv et svar til: Hjæææælp!! enkelt sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.