Kemi

thalidomid - lille artikel... help

23. maj 2013 af mimimumu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære Alle

 

Jeg er i gang med en opgave, hvor jeg skal analysere denne lille artikel fra politiken, som omhandler thalidomid katastrofen. Mere præcist skal jeg analysere chefen, Harald Stocks holdning og hvordan han prøver at "undskylde" for denne forfærdelige katastrofe, som deres lægemiddel var skyld i... Kan nogle hjælpe mig med at få sat nogle ord på hans udtalelse? 

 

plzzzzzz, tak på forhånd :) 

 

http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/ECE1739696/thalidomid-ofre-faar-undskyldning---med-50-aars-forsinkelse/ 

eller skrevet nedenfor

 Det tyske firma, der producerede thalidomid for over 50 år siden, har for første gang sagt undskyld til de tusinde børn, der blev født med handikap, efter deres mødre havde indtaget medicinen.

Producenten Grunenthals chef Harald Stock siger, at hans firma er »meget ked af« tavsheden over for ofrene for medicinen, som blev solgt til gravide som en kur mod morgenkvalme i 50'erne og 60'erne.
Det vurderes, at omkring 10.000 børn over hele verden blev født med misdannelser herunder manglende lemmer, efter deres mødre indtog thalidomid, som blev solgt i omkring 50 lande, før det blev taget af markedet i 1961.
Harals Stock siger, at han ønsker at udtrykke firmaets »oprigtige beklagelse« og »store sympati« for alle de berørte - »deres mødre og deres familier«.
»Vi beder jer om at se vores tavshed som et udtryk for det chok, som jeres skæbne har givet os«, siger Harald Stock.ø
Stock holdt tale ved indvielsen af et særligt mindesmærke for de tyske ofre for thalidomiden i byen Stolberg i den vestlige del af Tyskland, hvor firmaet har hovedsæde.
Her sagde han, at medicinen »blev taget af mange kvinder, der ikke havde nogen grund til at forestille sig, at det kunne alvorligt skade deres ufødte børn«.
Stock sagde videre, at hans firma er på vej med tiltag for at hjælp ofrene for medicinen.
»Vi har lært, hvor vigtigt det er at engagere os i en åben dialog med de berørte, at tale med dem og lytte til dem«, sagde han.
»Vi er i samarbejde med dem begyndt at udvikle og implementere projekter, der skal forbedre deres levevilkår og hjælpe dem med deres trængsler på en nem og effektiv måde«, tilføjede Harald Stock.
Undskyldningen bliver dog afvist som utilstrækkelig af flere støtteorganisationer for thalidomidofre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af wonk (Slettet)

I virkeligheden er dette nok mere en danskfaglig opgave?


Svar #2
24. maj 2013 af mimimumu (Slettet)

Ja det er det nok ... Kan du evt hjælpe

Skriv et svar til: thalidomid - lille artikel... help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.