Matematik

Regneforskrift af sammensatte funktioner

24. maj 2013 af xMicoXx (Slettet)

Kan det passe at hvis jeg har følgende to funktioner c(x) =3 / (x-1) og d(x) = x + 1, og jeg skal bestemme en regneforskrift for de to sammensatte funktioner at det bliver til...
 

c(d(x)) = 3 / x

d(c(x)) = 3 / (x - 1) + 1

 

Jeg skal også finde definationsmængden, hvordan kan det gøres? Jeg ved allerede at definationsmængden er det x-værdien reelt kan være


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Det er korrekt skrevet op (dine sammensatte funktioner)

c(d(x)) = 3/((x+1)-1) = 3/x

d(c(x)) = 3/(x-1) + 1 = (2+x)/(x-1)

Definitionsmængden finder du ved at kigge på hvilke x-værdier de er defineret for, altså hvad der giver mening, og altså ikke giver division med 0 f.eks. Du kan se at definitions mængden for d(x) er hele R, hvorimod at definitions mængden for c(d(x)) er hele R fratrukket 0 (da dette vil give division med nul).


Svar #2
24. maj 2013 af xMicoXx (Slettet)

Er det så rigigt at jeg kan påstå at x>0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

For c(d(x)) skal der gælde x ≠ 0 , og for d(c(x)) skal der gælde x ≠ 1 .


Skriv et svar til: Regneforskrift af sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.