Matematik

Andensgradpolynomium og areal

26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvordan skal disse to opgaver løses (se vedhæft!)

Vedhæftet fil: Løses.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Opgave 1

Konstanternes betydning

- Hvis a er negativ -> Sur parabel

- Hvis a er positiv -> Glad parabel

- Hvis d er negativ -> Parablen skærer ikke x-aksen

- c angiver parablens skæring med y-aksen

 

 

Opgave 2

Du kan opstille følgende integral, for at bestemme arealet under grafen. Husk at grænserne er hhv. 0 0g 3. Det kunne jeg ikke skrive på udreningen!

∫ (-x^3+9x dx)=81/4≈20,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af exatb


Svar #3
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Ah, så jeg skal bare aflæse grænserne? :)

 

i opgave 1 forstår jeg ikke helt hvordan jeg skal afgøre hvilken graf der er p 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2013 af hesch (Slettet)

#3: Ud fra oplysningen om positiv hældning i skæringspunktet med y_aksen, ved du at parablen må være A eller D.

Ud fra oplysningen om, at a er negativ ved du, at parablen må være B, C eller D.  ( grenene skal vende nedad ).

 


Svar #5
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

så det er B der er det rigtige svar? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Vi kan som det første udelukke graf A, idet det er en glad parabel, hvilket vil sige, at a-værdien er positiv. Vi kan desuden se, at den skærer x-aksen to steder, og det må betyde, at diskriminanten er positiv. Vi kan også udelukke B, fordi den også skærer x-aksen to steder, og derfor er dets diskriminant også positiv.
Konstanten b er et udtryk for parablens tangenthældning i punktet x = 0. Vi fik oplyst, at denne tangenthældning for grafen P er positiv. Hvis vi kigger på hhv. graf C og D, kan vi se, at tangenthældningen i x = 0 er positiv for D, derfor må graf P svarer til graf D.


Skriv et svar til: Andensgradpolynomium og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.