Matematik

TI-89 - Vinkel mellem to planer

28. maj 2013 af matiena (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvordan finder (taster) jeg vinklen mellem to planer (forudsat at jeg har deres normalvektorer) på TI-89 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

På samme måde, som du ellers vil beregne vinklen mellem to vektorer a og b.

cos(v) = (ab) / (|a|·|b|)

Hvis der er en indbygget funktion for skalarproduktet af to vektorer, kan den med fordel benyttes, dvs. noget i retning af

dotp(a,b) / sqrt(dotp(a,a)*dotp(b,b))


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2013 af mathon

 

                   Define n1 = [a,b]       
                   Define n2 = [c,d]

                      cos-1(dotP(unitV(n1),unitV(n2))

                  
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forhåbentlig virker det også i 3 dimensioner (jvf. referencen til vinkel mellem planer i #0).


Svar #4
28. maj 2013 af matiena (Slettet)

Det virkede! Tusind tak til jer begge :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. maj 2013 af mathon

#2

    2D

                   Define n1 = [a,b]       
                   Define n2 = [c,d]

                      cos-1(dotP(unitV(n1),unitV(n2)))

 

    3D

                   Define n1 = [a,b,c]       
                   Define n2 = [d,e,f]

                      cos-1(dotP(unitV(n1),unitV(n2)))


 

                  
 


Skriv et svar til: TI-89 - Vinkel mellem to planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.