Fysik

Kort bølgelængde - høj energi

29. maj 2013 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nu har jeg siddet og søgt nettet tomt for en forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan, at en kort bølgelængde er lig en højere energi. Er der nogle herinde, der kan komme med en forklaring på dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af mathon

 

                           E = h • f = h • (c/λ) = (h • c) / λ
   hvoraf
                           E • λ = h • c

                           E • λ = 1240 eV·nm

          E og λ er omvendt proportionale
dvs
          stor E ⇒ lille λ

          lille E ⇒ stor λ

  

 


Svar #2
29. maj 2013 af Cecillie95 (Slettet)

#1

Hvor fra får du 1240?


Svar #3
29. maj 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Nu fattede jeg det!! ^^


Skriv et svar til: Kort bølgelængde - høj energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.