Matematik

funktion

29. maj 2013 af sha0906 (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan nogle hjælpe med denne opgave

En parabel er graf for funktionen - f(x)= x2- 2x - 3

Bestem koordinatsættet til toppunktet for parablen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af lvr34 (Slettet)

Benyt formlen for toppunktet i en parabel eller bestem koordinatsættet til toppunktet ved at sætte f'(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af 123434 (Slettet)

d=b^2-4*a*c d=(-2)^2-4*1*-3  d=4+12=16   -(-2)/2=1  ( -16)/4=-4  Jeg får toppunktet til 1,-4? Er der gået noget galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er korrekt.

xT = -b/(2a) = 1

yT = f(xT) = f(1) = 1-2-3 = -4


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg har brugt følgende fremgangsmåde www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/toppunktsformlen. Kan man ikke godt sige yt=-d/4a? Det er det jeg har gjort i min beregning. Jeg kan se, at du har gjort det lidt anderledes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det kan man da godt; det er bare mere besværligt at beregne diskriminanten, hvis man ellers ikke skal bruge den til noget. Det simpleste er at udregne funktionsværdien for toppunktets x-koordinat, specielt med et simpelt polynomium som dette og en simpel x-koordinat som x = 1.

Jeg skrev jo også, at det er korrekt, og så gav jeg min lille beregning som kontrol.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.