Matematik

HF Skr. Eksamen Matematik B - 31.05.2013

31. maj 2013 af nymannjakobsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har været til skriftlig eksamen i dag (HF B niveau) og jeg vil i den anledning høre om der er nogle der kan se åbenlyse fejl i min aflevering. Kunne være lækkert med lidt feedback :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af jafingi (Slettet)

Det er i hvert fald samme resultater som jeg havde til prøven :)  Eneste problem jeg havde var opgave 8 c. Havde komplet svedt ud, at man bare kunne finde C via 180-72!


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2013 af swampendk (Slettet)

Jeg har også lige været oppe i skriftlig B

 

Og vores er næsten ens bortset fra tangens linjen ligning hvor jeg har været så dum at at skrive 1 istedet for 1,5..

Og så med kaffedåsen spørgmål b får jeg til 5.6 (1200=37,5*r^2) 

(5,6/4-1)*100 = 42,5% større har jeg fået det til

 

nå ja og så det aller sidste spørgsmål. Jeg tolkede det sådan at jeg kunne bruge en formlen for hvor meget man bruger i starten(formel 2) for de første 10 min, og derefter skulle jeg bruge den første funktion.

Men jeg synes det var en lidt træls formulering, så der er jeg nok også forkert på den,

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2013 af swampendk (Slettet)

rettelse

$(5,6/4)-1)*100 =42,5%


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2013 af swampendk (Slettet)

men nu når jeg tænker mig ved jeg også godt at det ikke er sådan man udregner stigning i procent ud :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

I Opg 8 c) kunne man benytte, at højden hb kan beregnes som

hb = |BC|·sin(C)

da man lige har beregnet |BC| . Siden |CD| beregnes så af arealformlen

TBCD = (1/2)·hb·|CD| , dvs.

|CD| = 2·TBCD / hb = 2·TBCD / (|BC|·sin(C)) = 2·TBCD / (|BC|·sin(C))

                                  = 2·TBCD · sin(B) / (|AC|·sin(B+C)·sin(C))

                                  = 2·6·sin(80º) / (6,8·sin(152º)·sin(72º))

                                  = 3,8923


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Opgave 9) 
 

Gerne eksakte tal:
 

r = 4√(2) = ca. 5,66
 

Forøgelse i % = (4√(2) - 4) / 4 * 100 = (√(2) - 1) * 100 = 41,42
 

-------------------
 

Opgave 10)
 

I din udregning af tangentligningen y = ax + b har du indsat y i stedet for x = 1
 

2,5 = 1,5*1 + b
 

b = 1

;-)
 


Svar #7
31. maj 2013 af nymannjakobsen (Slettet)

Tak for feedback!

 

#6 Arh ja den havde jeg lige svedt ud.. dum fejl :-(

 

#5 Hmm den vej virkede bare længere, men det er selvfølgelig en mulighed :-D


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den virker kun længere, hvis man indsætter hele vejen tilbage. Beregner man

hb = |BC|·sin(C)

kender man hb og TBCD og kan umiddelbart finde |CD| af

TBCD = (1/2)·hb·|CD|


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2013 af larsdidriksen (Slettet)

Opgave 7 c) er ikke 2007 det er 2007,23...altså i år 2008. (solve(f(x)=6.8 ,x))

 

Opgave 8) jeg har godt nok beregnet arealet i trekanten noget anderledes:

siden |AB| er 6,56695 (c=b*(sin(C)/sin(B)) =6,8*sin(72)/sin(80)=6,5669515)

og areal formlen 1/2*h*g kan omskrives til 1/2*g*c*sin(A)=sin(28*22,32764=10,48 som er arealet....eller det fandt jeg frem til.

Radius skal vokse med 23% hvis V skal være dobelt så stor igen bare brug solver funktionen V=37,5*r2. solve(V=200%,r= 0,23)

 

men hey det er bare mine svar og jeg er ikke god til mat  


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Dit sidste svar vedrørende radiusforøgelsen er forkert. Det er allerede besvaret korrekt i #0 og #6.

Det drejer sig om potensfunktionen

V(r) = 37,5·r2

Man skal her bestemme den relative forøgelse af r, der får rumfanget V til at blive dobbelt så stort, dvs

V(r2) = 37,5·r22 = 2·V(r1) = 2·37,5·r12 ,

dvs

(r2/r1)2 = 2 eller

r2 = (√2)·r1 ,

hvilket svarer til en relativ forøgelse i radius på

(r2 - r1) / r1 = (√2) - 1 = 0,4142 = 41,42%


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2013 af larsdidriksen (Slettet)

Ja det kan jeg godt se, min udregning tager ikke højde for  relationen mellem 9 a) og 9 b). 


Skriv et svar til: HF Skr. Eksamen Matematik B - 31.05.2013

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.