Biologi

Biologi - metode inden for genetik

02. juni 2013 af inzaghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Inden for faget Biologi, hvordan arbejdes der rent metodemæssigt, når vi snakker genetik? Det er jo ikke den klassiske naturvidenskabelige metode, hvor man observerer en hændelse, samler empiri osv.
Hvordan "forsker man" så at sige, når det handler om genetikken? Er der en konkret metode, som kan bruges "hele tiden"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af MSkousen

Jeg vil sig nej, da du inden for genetikken kan arbejde på alle niveauer, populations niveauet, individ, og molekylært. Det er især den sidste der er blevet meget brugt de senere år da men nu kan genteste. Hvilken metode man lige finder rem afhænger jo af hvad det er man vil undersøge, men hvis det er til AT vil jeg præsentere nogle af de lidt nyere metoder til gentestning eks Southern blot-analyse. I biologi C+B fra systime er der et afsnit der hedder Genetiske analysemetoder, det kunne være en start. (Populationsgenetik er svært hvis I ikke har haft om det)


Svar #2
02. juni 2013 af inzaghi (Slettet)

Jeg har valgt biologi A og dansk A inden for emnet: designerbørn og "supermennesket". jeg skal gerne finde en  konkret videnskabelig metode, som jeg kan præsentere for censor. 


Svar #3
02. juni 2013 af inzaghi (Slettet)

Dvs. en metode som præsenterer hvordan det genetiske arbejde mht. fremstillingen af "designerbarnet"/"supermennesket" i fremtiden kan foregå. 


Skriv et svar til: Biologi - metode inden for genetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.