Kemi

Forklar hvad man forstår ved en opløsnings koncentration.

04. juni 2013 af JydenOliver (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forklar hvad man forstår ved en opløsnings koncentration og hvordan den beregnes og diskuter hvilken forskel der er på formel og aktuel koncentration.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2013 af mathon

   Når et stof A opløses i en væske B, kan opløsningen have større eller mindre koncentration.

   I kemi benyttes forskellige koncentrationsbegreber, herunder
   molaritet,
                        som er antal mol opløst stof pr. liter opløsning

                        Det opløste stof undergår måske en forandring i opløsningsmidlet,
                        så der bliver grundlag for at skelne mellem formel koncentration
                        og aktuel koncentration:

                                 Formel koncentration er antal mol formelenheder A opløst stof i 1 liter opløsning
                                 betegnet c.

                                 Aktuel koncentration er det resterende antal mol A opløst i 1 liter opløsning
                                 betegnet
                                                     [A]

        afvejet antal mol A = n

                                 Formel koncentration
                                                                            c = n/V

        med dissociations graden 0≤α≤1

                                 Aktuel koncentration
                                                                           [A] = ((1-α)•c) / V

 

      

                              
 


Skriv et svar til: Forklar hvad man forstår ved en opløsnings koncentration.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.