Kemi

Beregning af stærk syre? HJÆLP :(

05. juni 2013 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey alle sammen,
En der vil komme med et eksempel om hvordan man gør det, beregner en pH i  en stærk syre?

skal lgie se hvordan det gøre:)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af Anne12 (Slettet)

Du tager et reagensglas og hælder saltsyre i (saltsyre er en stærk syre) og derefter tager du en pH-strimmel og dypper det ned i så vil den blive rød og så kan du også se at den ligger på pH-værdi 1:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2013 af ninjamus (Slettet)

Eller du kan bruge indikatorerer som bromthymolblåt (BTB) eller phenolphthalein:-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juni 2013 af Mads2303 (Slettet)

Ph værdien i stærke syre er det samme som -log([H3O])
Dvs. du skal kende hvor meget H3O din reaktion laver. Et eksempel:

20ml 0,120 HNO3  blandes med 80ml 2,5·10-3 M HCL.beregn blandingens ph:
begge syrer er stærke
    20 mL 0,120 M HNO3  leverer

                                                           n = V•c = (0,020 L)•(0,120 mol/L) = 0,0024 mol H3O+
    80 mL 0,0025 M HCl leverer
                                                           n = V•c = (0,080 L)•(0,0025 mol/L) = 0,0002 mol H3O+
 

blandingen indeholder (0,0024+0,0002) mol = 0,0026 mol H3O+ i 100 mL opløsning
[H3O+] = n/V = (0,0026 mol) / (0,100 L) = 0,026 M
pH = -log([H3O+]) = -log(0,026) ≈ 1,59


Skriv et svar til: Beregning af stærk syre? HJÆLP :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.