Matematik

Integration over x

05. juni 2013 af Annebanana (Slettet)

Hej. 

Kan nogen af jer vise mig, hvordan man differentierer følgende; 

se link

over hhv. x og y. Hvis i bare viser, hvordan man gør over en af dem, kan jeg se det. Jeg har været ude i nogle ret lange udtryk, som slet ikke er i stil med det, det skal give. 

PÅ forhånd tak. 

Vedhæftet fil: integrale.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Overskriften taler om integration, mens teksten taler om at differentiere. Prøv at præcisere, hvad opgaven går ud på.

Du har defineret en funktion

fxIy(x,y) = αβ·e-(αx+βy) .

Man betragter den variabel, der ikke differentieres eller integreres, som konstant.

Hvis der skal integreres i x, får man

∫ fxIy(x,y) dx = -β·e-(αx+βy) + k1


Svar #2
05. juni 2013 af Annebanana (Slettet)

Der skal integreres, og det resultat du får, er også det, jeg bør få. Derfor er jeg interesseret i mellemregningerne. 

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter jo blot, at

∫ eax dx = (1/a)·eax

og at ea+b = ea · eb


Skriv et svar til: Integration over x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.