Fysik

2 Spørgsmål om strøm og om syre

05. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Strømmen går fra + til -, ikke? En syre med en pH-værdi på 4 har 10 gange så mange H+ioner som en syre på 3. Er det rigtigt antaget.


Svar #1
05. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Eller omvendt en syre på 3 må have 10 gange så mange h+ioner som en syre på med ph på 4?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

Strømmen løber fa + til - i en kredsløbsdel, hvor der ikke er energitilførsel. Inde i et batteri, hvor de er energitilførse, løber strømmen fa - til +.

#1 er det korrekte. pH står for den negative logaritme til koncentrationen:

pH = 3 <=> [H+] = 10-3,

pH = 4 <=> [H+] = 10-4.

 


Svar #3
05. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Tak for svar.


Skriv et svar til: 2 Spørgsmål om strøm og om syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.