Matematik

Matematik :-)

06. juni 2013 af Saraaaaaaaaaaaaaaah (Slettet)

Davs!

Sidder lidt og er sådan gået i stå med en matematik opgave... Da det er 5 opgaver der har noget med hinanden at gøre, skriver jeg det hele ned... :-)

7)

Denne formel viser sammenhængen mellem hastighed (V), strækning (s) og tid (t):

a) Forklar med ord, hvad der står i formlen. (Det har jeg gjort)

b) Hvor hurtigt flyver en jetjager, som flyver 2500 kilometer på to timer? (Besvaret)

c) Hvor hurtigt kører en racerbil, som på to timer har kørt 500 kilometer? (Besvaret)

d) Hvor langt når jetjageren og racerbilen på to timer? (Besvaret)

e) Hvor lang tid har jetjageren og racerbilen været i gang efter 1000 kilometer? (Ikke besvaret)

Det er den sidste, e)'eren jeg er gået i stå ved... Nogen der kan hjælpe? :)

 

På forhånd, tak d:


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2013 af peter lind

der gælder s= v*t <=> t = s/v altså strækning delt med hastighed


Svar #2
06. juni 2013 af Saraaaaaaaaaaaaaaah (Slettet)

Undskyld, men er helt blank?

Kan du forklare det lidt mere præcist? :o


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2013 af mathon

 

              t = s / v

                              Jetjager
                                                  tjet = (1000 km) / (1250 km/t) =


                              Racerbil
                                                  tracer = (1000 km) / (250 km/t) =


Svar #4
06. juni 2013 af Saraaaaaaaaaaaaaaah (Slettet)

Så:

Racerbil = 4 timer

Jetjager = ? Hvorfor giver det 0.8?


Svar #5
06. juni 2013 af Saraaaaaaaaaaaaaaah (Slettet)

Ingen der ved det??


Svar #6
06. juni 2013 af Saraaaaaaaaaaaaaaah (Slettet)

Øv..


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. juni 2013 af Stats

Se #1

jet: 1000km / 1250km/= 0.8t

race: 1000km / 400km/t = 4t

Det tager jetjageren 0.8 time (50 minutter) at flyve 1000km

Det tager 4 timer for racerbilen at køre 1000km

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
06. juni 2013 af Saraaaaaaaaaaaaaaah (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til 50 minutter? :|


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. juni 2013 af mathon

      0,1 time = 6 minutter

      0,8 time = 8 • (6 minutter) = 48 minutter


Svar #10
06. juni 2013 af Saraaaaaaaaaaaaaaah (Slettet)

TAK!

Jeg synes nemlig, at det var 48 minutter :)

10000000 tak :)


Skriv et svar til: Matematik :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.