Kemi

pH beregninger

08. juni 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvordan beregner man pH ud for en svag syre i en vandig opløsning?

Jeg ved bl.a. at man bruger formlen:

pH = ½ • (pKS – log cS)

Fx. eddikesyre er en svag syre og dens pKs værdi er 4,75. Men hvordan finder man ud af cS ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af mathon

 

                  pH = (1/2)•(pKs - log(cs))

                  2pH = pKs - log(cs)

                  log(cs) = pKs - 2pH

            cs = 10pKs - 2pH

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2013 af HNA1 (Slettet)

kan du kom med uddybbende svar?


Skriv et svar til: pH beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.