Kemi

Ladninger ? har et par spørgsmål

09. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har et spørgsmål. 

Hvis vi fx har følgende reaktionsskema:

Sn2+ + MnO4  ----> SnO2 + Mn2+

Det skal vi afstemme og få: 

5Sn2+ + 2MnO4+2H2O ----> 5SnO2 + 2Mn2+ + 4H+

 

Hvorfor skal vi sige x+4*-2=-1 som ligning? altså skal man altid sige x +?

Jeg ved at oxidantionstal, i det her tilælde er
MN = +8  
O4= -2 
SN=+4 
O2=-2 

Når man sætter det i et skema bliver det: 
              Venstre              højre 

Mn           +7                       +2
Sn            +2                       +4                 

Hvordan finder jeg ud af hvor meget jeg skal op og ned. 

Hvordan kan det være at jeg skal 2 og 5 ned??

Nogen der kan forklare mig det?

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2013 af mathon


 
                       +2            +7                  +4             +2
                       Sn2+   +   MnO4-   --->   SnO2   +   Mn2+


       op   ned   antal
Sn   2                5
Mn          5        2


                        5 Sn2+   +    2 MnO4-   --->   5 SnO2   +   2 Mn2+

afstemning af ladning

                        5 Sn2+   +    2 MnO4-   --->   5 SnO2   +   2 Mn2+   +    4   H+

afstemning af hydrogen

                        5 Sn2+   +    2 MnO4-   +   2 H2O   --->   5 SnO2   +   2 Mn2+   +    4   H+

oxygen stemmer

 

 

 


Skriv et svar til: Ladninger ? har et par spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.