Kemi

Beregning af pH

09. juni 2013 af AnettS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at beregne pH værdien for følgende syre og baser, det er ligegyldigt hvad koncentration er. 

Stærk syre:

HCl 

Svag syre:

CH3COOH

Stærk base: 

OH-

Svag base:

NH3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af Sapfort (Slettet)

Eksempel:

Du har 0,020 M HCl.

HCl reagerer fuldstændigt med vand.

HCl(aq) + H2O(l) → Cl-(aq) + H3O+(aq)

HCl omdannes til H3O+ i forholdet 1:1. Derfor er [H3O+] = 0,020 M.

pH = -log[H3O+] = -log(0,020) ≈ 1,7


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2013 af mathon

pH-beregning ved 25ºC
af:
                   stærk monoprot syre S med den formelle koncentration cs = den aktuelle koncentration af H3O+

                                     pH = -log([H3O+]) = -log(cs)

                   svag monoprot syre S med den formelle koncentration cs

                                     pH = (1/2) • (pKs - log(cs))

 

                   stærk monoprot base B med den formelle koncentration cb = den aktuelle koncentration af OH-

                                     pOH = -log([OH-]) = -log(cb)

                                     pH = 14 - pOH

                   svag monoprot base B med den formelle koncentration cb

                                     pOH = (1/2) • (pKb - log(cb))

                                     pH = 14 - pOH

 

 

 

                                    

                           


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.