Fysik

Coulumbs lov og newtons love

09. juni 2013 af Saraah91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej
jeg har lige et spørgsmål. Måske er det et dum spørgsmål, men jeg spørger bare, så jeg forstår tingerne 100%.

Jeg har vedlagt en en word fil, hvor jeg har lavet en beregning, hvis I ser på den, så vil min spørgsmål til den være:

Der hvor vi beregner den kinetiske energi, så bruger vi newtons 2. lov og coulombs lov.





Når vi har udtrykket:

F*delta t= m*delta v

Så sætter vi udtrykket for F, Coulumbs lov (F=(Q1*Q2)/r^2) ind på F's plads.

Hvorfor gør vi det? Er det fordi, F er difineret ved hjalp af coulumbs lov til at være (F=(Q1*Q2)/r^2)? derfor er dette udtrykket for F, derfor kan vi sætte den ind på kraftens plads? har jeg forstået det rigtigt?

Tak på forhånd


Skriv et svar til: Coulumbs lov og newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.