Matematik

udregning af højde af væske i en cylinder

11. juni 2013 af jbl55 (Slettet)

Jeg har en cylinder med en diameter på 1.12 cm, hvor jeg tilsætter 0.25 ml af en tykflydende væske. Hvordan kan jeg regne ud hvor tykt et lag jeg har? (altså højden af opløsningen der er fyldt i cylinderen).


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2013 af peter lind

Brug at rumfanget af en cylinder er givet ved V = π*h*d2/4 h er højden d er diameteren.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2013 af SuneChr

For rumfanget af en cylinder gælder

V  =  π·(d/2)2·h

Ved indsættelse fås

0,25  =  π·(1,12/2)2·h

Løs da denne ligning.


Svar #3
11. juni 2013 af jbl55 (Slettet)

ok så h = V/π (d/2)2 og jeg dermed i det her tilfælde 0,254 cm. jeg var bare ikke sikker på at det var den formel man kunne bruge (og så troede jeg heller ikke at det var så let at komme fra ml til cm3). TAK


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dit reducerede udtryk for h er ikke korrekt. Man finder

h = (V/π)·(2/d)2

Dit resultat ser dog ud til at være beregnet med den korrekte formel.


Skriv et svar til: udregning af højde af væske i en cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.