Matematik
Annuitetsregning! Enkelt
22. oktober 2005 af
KennethC (Slettet)
Hey..! Søger hjælp til følgende udregning den er meget enkelt men kan overhoved ikk få den til at passe!
En studerende låner 1797 kr. pr. måned i 2 år, det vil sige ialt 24 gange til en rente på 0,3274% pr. måned!
Gør rede for, at den samlede gæld efter sidste udbetaling er 44.791 kr.
På forhånd TAK
En studerende låner 1797 kr. pr. måned i 2 år, det vil sige ialt 24 gange til en rente på 0,3274% pr. måned!
Gør rede for, at den samlede gæld efter sidste udbetaling er 44.791 kr.
På forhånd TAK
Svar #3
22. oktober 2005 af KickAzz (Slettet)
Brug annuitetsformlen:
An = y * ( (1+r%)^(n) - 1) / (r%) = 1797kr. * (1+0,003274)^(24) - 1) / (0,003274) = 1797kr. * (1,003274^(24)-1) / (0,003274) = 44791,48kr.
Hvor
An = samlet gæld/opsparing
Y = ydelse pr. termin
n = antal terminer
r% = renten, rentesats på f.eks. 4% = 0,04 --> (1+r%) = 1,04
Håber det kan bruges.
An = y * ( (1+r%)^(n) - 1) / (r%) = 1797kr. * (1+0,003274)^(24) - 1) / (0,003274) = 1797kr. * (1,003274^(24)-1) / (0,003274) = 44791,48kr.
Hvor
An = samlet gæld/opsparing
Y = ydelse pr. termin
n = antal terminer
r% = renten, rentesats på f.eks. 4% = 0,04 --> (1+r%) = 1,04
Håber det kan bruges.
Svar #4
22. oktober 2005 af KennethC (Slettet)
Ja.. TAk
Det var også den jeg brugte..! kunne bare ikk få det til at passe
Det var også den jeg brugte..! kunne bare ikk få det til at passe
Skriv et svar til: Annuitetsregning! Enkelt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
