Kemi

Udledning af formel for beregning af pH

13. juni 2013 af wutt0001 (Slettet)

Jeg skal op til kemi eksamen og skal udlede formlen for beregning af pH for en vilkårlig syre, uanset ks.

Den ser således ud:

pH = -log( ks/2 +rod(ks/4 + ks*cs)
 

Reaktionsbrøken for en syre ser således ud ks = [B] *[H3O] / [S]  da vand går ud. 

Da base og oxoniumion fremgår 1=1 kan basen sættes lig med [H3O] 
 

Den aktuelle koncentration af syren er er lig med cs -[H3O]

Den med dette kan reaktionsbrøken skrives ks= [H3O]*[H3O] / cs-[H3O]  

Dette kan skrives om som en 2. gradsligning [H3O]^2 + ks * [H3O] - cs*ks

a = 1 

b=ks

c= cs*ks

Bruger jeg formlen for at løse en 2.gradslingning ser mit udtryk således ud:

pH = -log((-ks + Rod(ks^2 - 4*1*cs*ks) /2*1

Kan ikke finde ud af at rykke rundt på det så det ligner den endelige formel.

Hjælp tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2013 af LubDub (Slettet)

se

Vedhæftet fil:Udledning_pH_formel.doc

Svar #2
13. juni 2013 af wutt0001 (Slettet)

Tusind tak LubDub
Så langt var jeg også kommet selv

Men hvordan kommer man fra den til den endelige formel?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2013 af LubDub (Slettet)

se


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2013 af LubDub (Slettet)

se


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2013 af LubDub (Slettet)

se (endelig version)

sorry


Svar #6
13. juni 2013 af wutt0001 (Slettet)

Tak! Er der næsten!

Kan du forklare mig at 4tallet i tælleren forsvinder?

 


Svar #7
13. juni 2013 af wutt0001 (Slettet)

Har selv regnet den ud!

Tusind tak!

 


Skriv et svar til: Udledning af formel for beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.