Kemi

Forskellige reaktionstyper

13. juni 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe mig med spørgsmålet:

Hvilke reaktionstyper kan foregår i alkener,aromatiske forbindelser(arener), esther og forskellige typer alkoholder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2013 af 123434 (Slettet)

"7. Alkoholers kemi

Reaktionstyper


Substitutionsreaktion:
CH3Br + OH → CH3OH + Br

Additionsreaktion:
CH2=CH2 + H2O → CH3CH2OH

Eliminationsreaktion:
CH3CH2OH → CH2=CH2 + H2O

Omlejringsreaktion:
CH3CH2CH=CH2 → CH3CH=CHCH3

Kondensationsreaktion:
CH3CH2OH + CH3CH2OH → CH3CH2OCH2CH3 + H2O

Hydrolysereaktion:
CH3C(=O)OCH2CH3 + H2O → CH3C(=O)OH + CH3CH2OH"

http://isisb.systime.dk/alkohol-og-det-der-ligner/7-alkoholers-kemi/tekster/reaktionstyper.html


Svar #2
13. juni 2013 af peter09 (Slettet)

thanks :! hvad med alkener,aromatiske forbindelser(arener), esther?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Er langt fra ekspert, men alkaner må høre under CH3CH2CH3/omlejringsreaktion. 


Svar #4
13. juni 2013 af peter09 (Slettet)

og aromatiske forbindelser?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2013 af LubDub (Slettet)

Alkener og aromatiske forbindelser

- Alkener og aromatiske forbindelser er brændbare, og de aromatiske forbindelser brænder med stærkt sodende flamme

- Alkener er reaktionsvillige og deltager derfor gerne i additions- og substitutionsreaktioner.

- Aromatiske forbindelser er reaktionstræge, men kan indgå i visse aromatiske substitutionsreaktioner

 

Alkoholer

- Alkoholer kan ingå i substitutionsreaktioner, forbrændingsreaktioner og kondensationsreaktioner

 

Estere

- Estere hydrolyseres (og forsæbes)

 


Svar #6
13. juni 2013 af peter09 (Slettet)

Tak Lub !

hvad med spm:

Diskuter betydning af at kende reaktionsorden?


Skriv et svar til: Forskellige reaktionstyper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.