Fysik
MEGET VIGTIGT EKSAME HJÆLP!
Hej jeg skal op til Fysik B eksamen om 10 dage jeg er i gang med at forberede min eksamenspørgsmål som vi har fået udleveret, dog er jeg gået lidt i stå fordi jeg ikke helt kan huske hvordan jeg kan svare på spørgsmålet. Jeg har kigget i min fysik bog samt undersøgt det på nettet. spørgsmålet lyder således.
Du skal vise hvordan man udleder formlen for strækningen for en lineær bevægelse med
Konstant acceleration.
Følgende emner kan du komme ind på:
Hastighed - lineær bevægelse med konstant hastighed - acceleration –
Linear bevægelse med konstant acceleration
det er det spørgsmål herunder denne sætning jeg ikke kan svarer på jeg ved at det noget med en retvinklet trekant også er det arealet af den eller noget i den retning jeg håber i kan hjælpe mig meget hurtigt. :(((
Du skal vise hvordan man udleder formlen for strækningen for en lineær bevægelse med
Svar #1
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)
Jeg forstår ikke sidste linje :)
.. lineær bevægelse med konstant acceleration, måske?
Svar #2
14. juni 2013 af sofieepigen (Slettet)
ja ups :)) undskyld det mangler en lineær bevægelse med konstant acceleration... men er simpelthen i stå håber i kan hjælpe med at udlede den
Svar #3
14. juni 2013 af mathon
når a er konstant
har du:
v = 0∫t adt = a•[t]0t + vo = a•t + vo
s = 0∫t (a•t + vo)dt = [(1/2)•a•t2 + vo•t]0t + so
s = (1/2)•a•t2 + vo•t + so
Svar #4
14. juni 2013 af sofieepigen (Slettet)
tak for det men måske en smule forklaring vil gøre det perfekt 0∫t og hvad betyder det ? tak for hjælpen på forhånd
Svar #5
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)
Man har, at
a(t) = v '(t) = s ''(t)
...
v = ∫(a)dt = a•t + vo
s(t) = ∫(v)dt = (1/2)•a•t2 + vo•t + so
Svar #6
14. juni 2013 af sofieepigen (Slettet)
når den udledelse jeg leder efter er den med trekanten vi har ikke haft om integralregning da vi har har Mat A og skal have det næste år. tror det her har noget med det at gøre . den var mere simpel den vores lære lærte os. :((
Svar #7
14. juni 2013 af sofieepigen (Slettet)
Det var udfra den rette linie på t-v-grafen .
en ret linie v = a*t + v0
og arealet under kurven er en trekant og en rektangel og deres areal er
1/2 * at * t + v0 * t og det er s.
det va rnoget i denne retning men kunne ikke helt få det til at give mening ./
Skriv et svar til: MEGET VIGTIGT EKSAME HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
